COLĂCEI

44 VIZUALIZARI | 2021-11-29 6:16:16 | Categorie: Aluaturi
COLĂCEI
15 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 90 minute
TIMP DE COACERE: 20 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

1 kg făină
5 linguri zahăr
50 g unt
2 linguri ulei
praf de sare
2 - ou
550 ml lapte (în funcție de făină)
miere de albine

MOD DE PREPARARE

Într-un vas, dizolvă drojdia în laptele călduț împreună cu zahărul, sarea, un ou și ulei, apoi adaugă făină. Frământă aluatul împreună cu untul, până când vei obține un aluat omogen și moale.
Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l la dospit, la temperatura camerei, timp de 60 minute.
După ce aluatul a crescut, modelează colaceii în forma dorită și mai lasă-i la dospit încă 30 minute.
Unge apoi colăceii cu un ou bătut înainte de a-i bagă în cuptor.
Coace timp de 15-20 minute, la o temperatură de 180°-200°C.
După ce scoți colăceii din cuptor, unge-i cu mierea de albine dizolvată în puțină apă călduță.
Poftă bună!