CORNULEȚE DE HAȚEG

486 VIZUALIZARI | 2021-11-29 6:55:29 | Categorie: Aluaturi Desert
CORNULEȚE DE HAȚEG
33 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 50 minute
TIMP DE COACERE: 15 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

300 g făină
1 - ou
200 g unt
1 - gălbenuș de ou
100 g zahăr

Pentru umplutură:

marmeladă, gem asortat simplu sau amestecat cu miez de nuca măcinat sau bucățele rahat după preferințe

Pentru decor:

50 g zahăr

MOD DE PREPARARE

Într-un vas, frământă toate ingredientele pentru aluat, apoi întinde-l în strat subțire și taie-l în formă de triunghiuri.
Adaugă umplutura peste triunghiurile de aluat și rulează-le în formă de cornulețe.
Așază cornulețele pe o tavă cu hârtie de copt și pune-le în cuptorul încins, 180° C, până când acestea capătă o crusta aurie.
La final, presară cornulețele cu zahăr pudra.
Poftă bună!