POALE ÎN BRÂU

43 VIZUALIZARI | 2021-12-13 6:49:07 | Categorie: Aluaturi Rețete video
POALE ÎN BRÂU
10 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 90 minute
TIMP DE COACERE: 30 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

500 g făină
1 - ou
1 vârf linguriță sare
270 g zahăr
150 ml lapte
1 - coaja rasă de la o lămâie
25 g unt

Pentru umplutură:

250 g brânză grasă de vaci
1 - ou
50 g stafide
20 g zahăr
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță griș

MOD DE PREPARARE

Prepararea maielei: se amestecă drojdia cu puțin lapte cald și făina până la dizolvarea acesteia.
Într-un bol se adaugă făina, zahărul, oul, laptele și coaja de lămâie. Se amestecă bine și se adaugă maiaua și untul. Se frământă până se obține un aluat care se lasă 1 ora la dospit.
În acest timp se pregătește umplutura: se mixează toate ingredientele până se obține o compoziție omogenă.
Pe un tocător se pune puțină făină și se răstoarnă aluatul crescut.
Se împarte aluatul în 10 bucăți care se întind și se umplu cu brânză. Se împachetează ca pe un plic și se pun într-o tavă care se lasă la dospit 20 minute.
Se ung cu ou și se coc în cuptor preîncălzit la 180°C timp de 30 minute. Poftă bună!
Următoarea rețetă
>