RULADĂ CU MAC

205 VIZUALIZARI | 2021-12-22 2:58:18 | Categorie: Aluaturi Desert
RULADĂ CU MAC
TIMP DE PREGĂTIRE: 90 minute
TIMP DE COACERE: 20 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

50 g unt
2 pahare făină
200 ml lapte
1 - ou
1/2 linguriță sare
1 linguriță zahăr tos

Pentru umplutură:

200 g mac
1/2 pahar zahăr tos
1 lingură miere
1 - ou

MOD DE PREPARARE

Fierbe macul timp de 30 minute, scurge apa și amestecă macul cu zahărul și apoi da-l prin mașina de măcinat.
Adaugă mierea și albușul de ou în amestecul obținut.
Prepară aluatul: dizolvă drojdia în lapte cald, adaugă sare, zahăr, ou, unt topit și făină, frământă bine și lasă-l la dospit.
Întinde aluatul într-o fâșie lungă și groasă de 0.5 cm și unge-l cu unt moale.
Pune deasupra aluatului un strat de mac și formează o ruladă.
Dacă dorești, poți cresta rulada cu un cuțit pe ambele părți, făcând câteva tăieturi pe diagonală. Unge apoi suprafața ruladei cu albușul rămas și las-o să crească timp de 15 minute.
Coace rulada în cuptor, la o temperatură de 180°C, timp de 20 minute. Poftă bună!
Următoarea rețetă
>