TORT CU MASCARPONE ȘI BEZEA

242 VIZUALIZARI | 2021-12-22 3:55:11 | Categorie: Desert
TORT CU MASCARPONE ȘI BEZEA
TIMP DE PREGĂTIRE: 60 minute
TIMP DE COACERE: 90 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

1 buc blat pandișpan
250 g cremă mascarpone
3 linguri nuci
sirop caramel
1/2 pahar cafea
1 lingură lichior

Pentru bezea:

4 - albușuri
225 g zahăr tos
1 vârf sare

MOD DE PREPARARE

Pentru bezea, bate albușurile împreună cu vârful de sare până când spuma se întărește , apoi adaugă treptat zahărul, în ploaie, până când compoziția devine lucioasă și nu curge din bol.
Toarnă bezeaua în formă de disc (aproximativ dimensiunea blatului de pandișpan) pe o hârtie de copt și coace în cuptor, la o temperatură de 110°C, timp de 60-90 minute.
Într-un bol, mixează crema de mascarpone cu zahărul pudra cu aromă de vanilie.
Amestecă apoi cafeaua cu lichior și stropește pandișpanul cu amestecul obținut.
Crema se repartizează pe blatul de pandișpan . Pune deasupra bezeaua coaptă și răcită .
În funcție de preferințe, poți orna tortul cu nuci, sirop de caramel sau pudră de cacao. Poftă bună!