TORT CU IAURT ȘI FRUCTE DE PĂDURE

112 VIZUALIZARI | 2022-01-11 5:32:07 | Categorie: Desert
TORT CU IAURT ȘI FRUCTE DE PĂDURE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

2 buc blat pandișpan
5 buc iaurt natural (1l)
2 pahare fructe de pădure
100 g zahăr tos

MOD DE PREPARARE

Într-un bol, bate iaurtul cu zahărul tos.
Dizolvă 3 pachețele de gelatină alimentară în apă și adaugă compoziția obținută în bolul cu iaurt.
Mută 1/3 din amestecul obținut în alt vas și lasă-l la răcit.
Pune blatul de pandișpan într-o formă adâncă (de exemplu, formă cu inel detașabil). Adaugă cantitatea de iaurt rămasă pe blatul de pandișpan și apoi adaugă 1 pahar cu fructele de pădure, după care pune totul la rece.
După ce stratul s-a gelatinizat, pune deasupra al doilea blat de pandișpan, deasupra căruia toarnă iaurtul păstrat inițial în alt bol și din nou pune totul la rece.
Dizolvă încă 1 pachețel de gelatină alimentară în 200 ml de apă (poate fi adăugat și puțin zahăr în apa în care se dizolvă gelatina).
Peste tortul gelatinizat, pune cel de-al doilea pahar cu fructe de pădure, toarnă peste ele gelatina dizolvată și lasă din nou la rece, până gelatina se întărește.
Tortul este gata de servit după ce a fost ținut timp de 2 ore la frigider. Poftă bună!
Următoarea rețetă
>