CLĂTITE NALESNIKI CU BRÂNZĂ DULCE

157 VIZUALIZARI | 2022-02-25 4:38:43 | Categorie: Desert
CLĂTITE NALESNIKI CU BRÂNZĂ DULCE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

3/4 cană făină
4 - ouă
300 ml lapte
1 lingură ulei vegetal
nucșoară după gust
sare după gust
unt pentru uns tigaia

Pentru umplutură:

250 g brânză de vaci
25 g unt
1 - gălbenuș de ou
zahăr după gust
lapte

MOD DE PREPARARE

Prepararea aluatului de clătite:
Într-un bol, amestecă apa fierbinte cu laptele. Cerne făina într-un vas, în mijlocul căreia faci apoi o adâncitura în care adaugi un ou și trei gălbenușuri. Amestecă foarte bine toată compoziția, apoi adaugă laptele, uleiul vegetal și nucșoara. Frământă bine aluatul, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.
Albușurile de ou se bat spumă adăugând puțină sare, apoi se adaugă în compoziția de aluat.
Pregătește o tigaie, unge-o cu unt, apoi prăjește clătitele pe ambele părți.
Aranjează toate clătitele pe o farfurie, una peste alta și lasă-le la răcit.
Prepararea umpluturii:
Freacă brânză de vaci cu unt, gălbenușul de ou, zahărul vanilinat și extra zahăr, după preferință. În cazul în care ai obținut o consistență prea densă a umpluturii, poți adaugă puțin lapte.
Fiecare clătită se unge cu umplutura obținută și se rulează, apoi se soteaza într-o tigaie cu puțin unt topit.
Fiecare clătită se unge cu umplutura obținută și se rulează, apoi se soteaza într-o tigaie cu puțin unt topit.
După ce s-au răcit, clătitele se pot pudra opțional cu zahăr pudră, în funcție de preferințe.
Clătitele se pot servi imediat sau se păstrează la rece în frigider. Poftă bună!
Următoarea rețetă
>