MUCENICI MOLDOVENEȘTI

275 VIZUALIZARI | 2022-02-25 7:03:26 | Categorie: Aluaturi Desert Rețete video
MUCENICI MOLDOVENEȘTI
TIMP DE PREGĂTIRE: 120 minute
TIMP DE COACERE: 15 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

500 g făină
1 - praf de sare
200 ml lapte
150 ml ulei
2 - ouă
1 linguriță coajă de lămâie
100 ml apă
100 g zahăr
1 linguriță esență de rom
2 linguri miere de albine
150 g miez de nucă

MOD DE PREPARARE

Într-un bol adaugă făina, praful de sare, drojdia instant activă și coaja de lămâie. Amestecă bine toate ingredientele uscate, apoi adaugă ouăle, laptele și uleiul.
Frământă bine până când obții un aluat moale și lasă-l la dospit timp de 1 oră.
Între timp, pregătește siropul: într-o cratiță adaugă apă, zahărul și esența de rom. Amestecă în continuu până când zahărul s-a topit.
Împarte aluatul în 8 bile. Modelează fiecare bilă în formă de șnur și apoi rotește aluatul din ambele capete, dându-i o formă de melc.
Așază cei 8 melcișori într-o tavă cu hârtie de copt și lasă-i la dospit timp de 15 minute.
Unge apoi melcișorii cu un ou bătut, iar apoi pune tava la copt în cuptor, la o temperatura de 170°C, timp de 15 minute.
După ce melcoșirii s-au copt, îi poți însiropa pe ambele părți, iar apoi îi poți da prin nucă. La final unge melcișorii și cu puțină miere, pentru décor.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>