LIPII NAAN

41 VIZUALIZARI | 8 luni în urmă | Categorie: Aluaturi
LIPII NAAN
8 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 90 minute
TIMP DE COACERE: 30 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

500 g făină albă de grâu 650
10 g sare
15 ml ulei sau unt clarificat (ghee)
150 ml iaurt
200 ml apă

MOD DE PREPARARE

Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sare, apoi toarnă uleiul, iaurtul și apa, sfârâmă și presară drojdia deasupra.
Frământă compoziția până când suprafața aluatului devine netedă și lucioasă.
Lasă aluatul la dospit circa 45 de minute, până își dublează volumul.
Presară puțină făină pe blatul de lucru și răstoarnă aluatul dospit. Împarte aluatul în 8 bucăți egale, apoi modelează fiecare bucată de aluat în fomă rotundă. Acoperă bilele de aluat și lasă-le la odihnă timp de 10-15 minute.
Poți adăuga în aluat și condimente verzi sau usturoi, pentru a obține lipii Naan aromatizate. Dacă preferi lipiile cu semințe, poți presăra negrilică, mac, susan deasupra aluatului rotunjit, presând apoi puțin aluatul cu un sucitor.
Pune la încălzit un wok sau o tigaie teflonată, la foc mediu.
Întinde fiecare bilă de aluat în formă ovală de circa 3 mm grosime.
Pune lipiile la copt în wok sau în tigaie și coace-le pe fiecare parte până apar bășici mari.
Unge lipiile cu unt topit sau unt clarificat (ghee).
Mută lipiile coapte, suprapuse, pe un platou și acoperă-le cu un ștergar.
Poftă bună!