LIPII PURI

31 VIZUALIZARI | 5 luni în urmă | Categorie: Alte aluaturi
LIPII PURI
15 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 30 minute
TIMP DE COACERE: 30 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

300 g griș de grâu
1 linguriță sare
150 ml apă
2 linguri făină albă de grău (tip 480)
2 linguri ulei sau unt clarificat (ghee)

MOD DE PREPARARE

Într-un bol, toarnă grișul de grâu, presară sarea și adaugă circa 150ml apă. Mixează compoziția, apoi adaugă făina și începe să frămânți. Dacă este necesar, mai poți adaugă puțină apă. Continuă să frămânți până când obții un aluat puțin elastic.
Atunci când suprafața acestuia a devenit netedă, toarnă uleiul și continuă să frămânți încă 4-5 minute.
Acoperă apoi aluatul cu folie alimentară și lasă-l la odihnă timp de 15 minute.
Întinde aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțin ulei și întinde-l în formă rotundă, de circa 2 mm grosime, apoi decupează cercuri cu diametrul de 6-7 cm.
Într-o cratiță, toarnă ulei în așa fel încât uleiul să ajungă la aprox 3 cm din înălțimea cratiței și lasă uleiul la încins la o temperatură medie de 80°C.
Întinde fiecare cerc de aluat într-o foaie foarte subțire și pune-l în uleiul încins. Apasă ușor lipia în ulei, cu ajutorul unei palete, până se umflă ca o minge. Lasă lipia la prăjit până capătă o culoare aurie, apoi întoarce-o și prăjește-o și pe cealaltă parte.
La final, scoate lipiile pe un prosop de hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>