COVRIGI SIMIT

53 VIZUALIZARI | 8 luni în urmă | Categorie: Alte aluaturi Rețete Post
COVRIGI SIMIT
8 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 120 minute
TIMP DE COACERE: 20 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

300 ml apă
1 linguriță zahăr
500 g făină albă de grău (tip 480)
1 linguriță și jumătate sare
3 linguri ulei

Pentru decor:

200 g semințe de susan
5 ml apă călduță
50 ml apă cu miere

MOD DE PREPARARE

Dizolvă zahărul în 50 ml apă călduță, presară drojdia proaspătă și amestecă. Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sare, apoi toarnă amestecul cu drojdie, restul cantității de apă și uleiul. Frământă până când obții un aluat elastic, puțin mai tare, cu suprafață lucioasă și netedă. Lasă aluatul la dospit circa 1 ora, până își dublează volumul.
Într-o tigaie încinsă, prăjește semințele de susan, amestecând continuu. Lasă-le apoi deoparte la răcit. Răstoarnă aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și porționează-l în 16 bucăți égale. Rulează fiecare bucată de aluat în suluri subțiri, de 30 cm lungime. Unește câte 2 suluri de aluat, răsucește cele două capete în direcție opusă, apoi modelează-le în formă de cerc.
Într-un bol mare, amestecă apă călduță cu miere.
Pregătește două tăvi și tapetează-le cu hârtie de copt.
Îmbibă fiecare cerc de aluat, pe fiecare parte, în apă cu miere, apoi presară semințe de susan și așază covrigii în tavă, la o distanță de 5 cm unul față de celălalt.
Încălzește cuptorul la o temperatură de 200°C, apoi pune fiecare tavă cu covrigi la copt, timp de circa 20 minute, până aceștia capătă o culoare aurie.
Scoate covrigii pe un grătar și lasă-i la răcit.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>