NEGRESĂ DE POST CU GEM ȘI NUCI

49 VIZUALIZARI | 6 luni în urmă | Categorie: Desert Rețete Post
NEGRESĂ DE POST CU GEM ȘI NUCI
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

200 g făină
250 ml apă carbogazoasă
250 ml ulei
250 g zahăr
300 g dulceață/gem
100 g nuci
1 linguriță sare
1 fiolă esență de rom

Pentru glazură:

90 ml apă
50 ml ulei

MOD DE PREPARARE

Încinge cuptorul la 180°C și tapetează cu hârtie de copt o tavă de 35x25cm.
Cerne făina într-un bol și amestec-o cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao și un praf de sare.
În alt bol amestecă apa minerală cu zahărul, uleiul și aroma de rom. Adaugă ingredientele uscate și amestecă energic până la obținerea unei compoziții omogene.
Adaugă gemul și nucile și amestecă până la omogenizare.
Toarnă compoziția în tavă și nivelează. Pune tava în cuptor pentru 35-45 minute la o temperatură de 180˚C.
Prepararea glazurii: pune la fiert apa și zahărul. Când amestecul dă în clocot adaugă pudra de cacao și uleiul și lasă pe foc pană se îngroașă.
Toarnă glazura peste prăjitura rece.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>