Tartă cu cremă de lămâie şi bezea

49 VIZUALIZARI | 2 luni în urmă | Categorie: Desert
Tartă cu cremă de lămâie şi bezea
10 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 60 minute
TIMP DE COACERE: 30 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

175 g unt 80% grăsime
300 g făină
3 buc gălbenușuri
150 g zahăr
2 linguri apă rece
1 fiolă esență de vanilie
1 praf sare
1 coajă de la o lămâie

Pentru cremă:

5 buc ouă
zeama și coaja de la 2 lămâi
250 g zahăr
300 g smântână grasă
1 fiolă esență de vanilie
3 linguri făină

Pentru bezea:

4 buc albușuri

MOD DE PREPARARE

Pregătirea blatului de tartă: se dă pe răzătoare untul rece și se amestecă bine cu restul ingredientelor, apoi se frământă un aluat care se pune la rece, într-o folie, pentru 20 de minute.
Pregătirea cremei: mixează toate ingredientele pentru cremă. Pune compoziţia obținută într-un vas antiaderent, la foc mic, şi las-o pe foc până se înfierbântă, amestecând continuu, pentru a nu se lipi. Lasă crema să dea în clocot de câteva ori, apoi ia vasul de pe foc.
Scoate blatul de la frigider şi întinde o foaie de tartă (pe o suprafaţă înfăinată) potrivită formei în care se o vei coace.
Tapetează forma de copt cu unt şi pune aluatul deasupra, apoi înţeapă-l cu o furculiţă din loc în loc şi aşază deasupra lui o hârtie de copt, peste care toarnă o cană cu orez (sau fasole uscată), pentru a evita să se ridice aluatul la mijloc.
Coace aluatul de tarta la 200°C pentru 7 minute, apoi înlătură hârtia şi orezul şi mai lasă-l încă 7-8 minute în cuptor. Scoate tava din cuptor, toarnă crema, niveleaz-o şi pune-o din nou in cuptor pentru 15 minute.
Pregătirea bezelei: bate albuşurile cu zahărul pudră cu aromă de vanilie până se formează o spuma tare.
Pune bezeaua obţinută peste cremă, cu un poş, şi bagă în cuptor pentru 5-6 minute, până ce bezeaua s-a rumenit frumos.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>