Pască cu blat de pandișpan și brânză de vaci

26 VIZUALIZARI | 3 luni în urmă | Categorie: Desert
Pască cu blat de pandișpan și brânză de vaci
12 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 20 minute
TIMP DE COACERE: 60 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blatul de pandișpan:

8 buc albușuri
8 buc gălbenușuri
200 g zahăr
200 g făină
sare

Pentru umplutura de cremă de brânză dulce:

700 g brânză dulce de vaci
5 buc ouă
200 g zahăr
50 g unt topit și răcit
2 lingură făină
semințele de la o păstaie de vanilie
sare
1 buc cub de unt
1 lingură griș

Pentru decor:

căpșune (sau alte fructe proaspete)

MOD DE PREPARARE

Încălzește cuptorul.
Unge cu unt, inclusiv pe margini, o formă cu pereții detașabili, cu diametrul de 28 cm, la baza căreia aranjează hârtia pentru copt.
Pune albușurile în bolul unui mixer, curat și degresat, adaugă un praf de sare și bate spumă. Când spuma este tare, adaugă zahărul și continuă să mixezi, întâi la viteză mica, apoi mărește treptat viteza, până când vei obține o spumă tare, densă și lucioasă, care nu mai cade de pe paletele telului.
Pune gălbenușurile și zahărul vanilinat, cerne făina și amestecă ușor, cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus, până la încorporarea completă. Toarnă compoziția pentru blatul de pandișpan în tava pregătită, nivelează ușor deasupra și pune blatul pentru pască în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 10-12 minute, cât să se întărească puțin.
Într-un bol pune brânza dulce de vaci, ouăle, zahărul, untul topit și răcit, semințele de vanilie si făina si amestecă cu un tel sau cu o spatulă până la obtinerea unei compoziții omogene.
După cele 10 minute, scoate din cuptor blatul pentru pască, toarnă peste el crema de brânză și nivelează uniform.
Pune pasca înapoi în cuptor, la 170°C, pentru 35-45 de minute, până când aceasta este usor rumenită.
Crema de brânză trebuie să fie fermă dar mijlocul încă usor moale pentru că se mai întăreste pe măsură ce se răcește.
Lasă pasca să se răcească complet în tavă, apoi transfer-o cu atenție pe un platou, decoreaz-o cu bucati de capsune sau alte fructe proaspete și apoi feliaz-o.
Se păstrează în frigider, acoperită, 3-4 zile.
Poftă bună!