Guguluf cu gem și glazură de cacao

11 VIZUALIZARI | 7 zile în urmă | Categorie: Desert Rețete Post
Guguluf cu gem și glazură de cacao
10 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 20 minute
TIMP DE COACERE: 50 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat și glazură:

100 g miez de nucă
200 g zahăr
200 ml apă
200 ml ulei de floarea soarelui
200 g făină
150 g gem de fructe

Pentru decor:

căpșune (sau alte fructe proaspete)

MOD DE PREPARARE

Pune nuca într-un vas și rumenește-o puțin. Apoi, las-o la răcit și toac-o grosier.
Într-un vas, adaugă zahărul și cacaoa. Amestecă și apoi pune apa și uleiul. Omogenizează bine cu un tel.
Dă compozitia într-un clocot și apoi las-o la răcit. Pune deoparte 100 g pentru glazura finală.
Într-un bol adaugă făina, zahărul vanilinat, praful de copt, miezul de nucă rumenit si tocat și amestecă.
Apoi adaugă amestecul pregătit anterior și gemul de fructe. Omogenizeaza bine totul și toarnă în forma de guguluf unsă cu ulei.
Pune la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 45-50 minute.
După ce l-ai scos de la cuptor, lasă-l puțin la răcit și apoi toarnă glazura pe care ai păstrat-o.
Decorează cu căpșune feliate sau orice alte fructe proaspete, după preferință.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>