CHIFLE DULCI UMPLUTE CU DULCEATA DE CAPSUNE

5 VIZUALIZARI | 20 de ore în urmă | Categorie: Alte aluaturi Desert
CHIFLE DULCI UMPLUTE CU DULCEATA DE CAPSUNE
14 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 120 minute
TIMP DE COACERE: 25 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

600 g făină cu procent mare de proteină (12)
70 g zahăr
200 ml lapte cald
3 buc ouă
100 g unt moale
coajă rasă de lămâie
5 g sare

Pentru umplutură:

300 g mascarpone
400 g dulceață de căpșune
200 g frișcă

MOD DE PREPARARE

Într-un bol cerne făina și formează o gropiță în mijlocul ei. Într-un castron bate ouăle împreună cu zahărul, laptele și zahărul vanilinat. Adaugă drojdia instant și amestecă din nou bine. Lasă 5 minute deoparte.
Toarnă amestecul peste făină și începe să amesteci cu o lingură. Mixează totul pentru 2-3 minute până ce aluatul începe să se adune puțin. Adaugă sarea și coaja rasă de lămâie și mixează totul până obții un aluat neted care nu se mai lipește de mâini.
Portionează untul în 4 bucăți și adaugă in aluat prima bucată de unt. Mixează până ce untul este bine încorporat. Adaugă pe rând celelalte bucăți de unt, având grijă să mixezi bine după fiecare bucată de unt adaugată. Vei obține un aluat ușor, moale și elastic. Mixarea trebuie să dureze în jur de 20 de minute.
Pune aluatul într-un castron incăpător, acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la dospit pentru o oră.
Între timp, încinge cuptorul la 180°C.
După o oră pune aluatul pe blatul de lucru, cântărește bucăți de 80g. Modelează fiecare bucată într-o formă rotundă, acoperă-le cu folie alimentara și lasă-le 5 minute la temperatura camerei.
Așază chiflele în tăvi mari, păstrând spațiu între ele căci vor crește la dospit si la copt. Lasă-le la dospit pentru 30 de minute, direct in tăvile de copt, acoperite cu folie alimentară.
Apoi îndepărtează folia alimentară și pune chiflele la copt in cuptorul încins pentru 20-25 de minute, până devin aurii deasupra.
Pune crema de mascarpone într-un vas împreună cu 100 g zahăr și frișca. Mixează cu mixerul până devine o cremă consistentă.
După ce chiflele s-au copt și s-au răcit, se taie pe jumătate și se umplu cu cremă și dulceață de capsune.
Poftă bună!