BRIOȘE APERITIV CU SPANAC ȘI BRANZA CHEDDAR

1 VIZUALIZARI | 3 ore în urmă | Categorie: Aluaturi
BRIOȘE APERITIV CU SPANAC ȘI BRANZA CHEDDAR
20 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 20 minute
TIMP DE COACERE: 35 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

400 g spanac congelat (netocat) sau proaspăt
200 g brânză Cheddar
2 buc fire de mărar
180 g făină
120 ml lapte
3 buc ouă
50 ml ulei de măsline
50 g unt
sare, piper, oregano (după preferință)

MOD DE PREPARARE

În cazul in care folosesti spanacul proaspăt, acesta se fierbe, se strecoară, apoi se taie cât mai mare. Pune untul într-o tigaie să se topească. Adaugă spanacul congelat sau fiert și lasă-l să se pătrundă puțin.
Într-un castron bate ouăle cu un tel, adaugă laptele călduț, uleiul de măsline, mărarul și puțin oregano.
Se dă cheddarul pe răzătoarea mare.
Amestecă făina cu praful de copt, adaugă brânza, compoziția de ouă, iar la final spanacul. Presară un praf de sare și piper și amestecă bine.
Se ia o cantitate mică din compoziție cu o lingură și se pune în formele de brioșe.
Pune tava cu briose in cuptor, la o temperatura de 180°C și lasă-le la copt timp de 30-35 de minute.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>