Cheesecake cu iaurt și cireșe

8 VIZUALIZARI | o lună în urmă | Categorie: Desert
Cheesecake cu iaurt și cireșe
10 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 30 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

150 g biscuiți
75 g unt

Pentru cremă:

200 g iaurt gras
200 ml smântână pentru frișcă
300 g cremă de brânză
100 g zahăr
1 buc păstaie de vanilie

Pentru jeleu:

300 g cireșe
1 lingură zahăr

MOD DE PREPARARE

Pune biscuiții în vasul robotului de bucătărie și râșnește până obții un pesmet foarte fin. Adaugă zahărul vanilinat și untul topit, apoi mixează până obții o compoziție sfărâmicioasă.
Pune compoziția într-o tavă (20 cm diametru) cu inel detașabil și tasează foarte bine până obții un strat compact de biscuiți.
Dacă este necesar, pune iaurtul la scurs într-o strecurătoare foarte fină.
Pune gelatina la hidratat în apă rece.
Mixează apoi smântâna pentru frișcă până devine pufoasă, nu este necesar să fie și fermă.
Într-un bol încăpător amestecă iaurtul cu crema de brânză și zahărul. Amestecă bine, până se topește zahărul. Adaugă frișca bătută și semințele de la păstaia de vanilie și amestecă ușor.
Încălzește gelatina hidratată și încorporeaz-o, în fir subțire, mixând continuu.
Pune crema obținută peste blatul de biscuiți. Acoperă cu un strat de cireșe și dă la rece până pregătești jeleul.
Pune gelatina la hidratat în apă rece. Peste cireșele rămase pune zahărul și lasă la foc mic pentru a fierbe câteva minute. Dă deoparte, lasă să se răcorească putin și adaugă gelatina. Omogenizează și lasă la răcit.
După ce s-a răcit toarnă peste prajitură și dă la rece până când jeleul se încheagă bine și prăjitura poate fi porționată.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>