Cele mai practice rețete cu drojdie

811 VIZUALIZĂRI

Patiseria ocupă un loc important în cultura noastră culinară sub toate formele ei. Obținerea consistenței potrivite a aluatului este posibilă numai dacă urmezi anumite sfaturi și folosești ingredientele potrivite.

Să aruncăm o privire la cele mai practice rețete și trucuri cărora trebuie să le acordăm atenție. Pentru început, este nevoie să menționăm că aluatul trebuie lăsat să se odihnească când vine vorba despre rețete care implică drojdie. Prin urmare, este important să planifici pregătirea în concordanță și să aloci timpul necesar.

Cum fermentează aluatul?

Contrar opiniei populare, fermentarea implică mai mulți pași. Odată stabilit ce tip de drojdie vei folosi (proaspătă, uscată sau instant), aluaturile pe care le vei pregăti corect, folosind cantitatea potrivită, vor fi apreciate de toată lumea.

Înainte de a începe rețeta, trebuie să stabilești ce tip de drojdie vei folosi. Drojdiile uscate, instant sau proaspete pot fi utilizate în rețete variate. Drojdia proaspătă este preferată în brutării și este disponibilă si pentru uz casnic.în pachete de 25g, 50g, 100g și 500g.

Pentru folosirea drojdiei uscate sau proaspete, aceasta se înmoaie în prealabil cu apă caldă și zahăr. Se adaugă apoi în aluat. Dacă folosești drojdie uscată, trebuie să adaugi apă caldă și o cantitate mică de zahăr tos, de 4 ori mai puțin decât gramajul drojdiei.

Drojdia instant este preferată în bucătării datorită ușurinței cu care poate fi folosită și a rezultatelor rapide. Aceasta este gata de utilizare și nu necesită să fie înmuiată, o poți amesteca direct cu alte ingrediente sub formă de praf și lăsa aluatul la fermentat.

Arome delicate: produse de patiserie pufoase

Unele dintre cele mai populare delicatese pentru micul dejun și prin care îți poți surprinde oaspeții sunt foietajele, care pot fi pregătite în diverse forme și pentru gusturi diferite. Scopul produselor de patiserie este să fie pufoase, iar Pakmaya este cel mai bun.

Ingredientele necesare pentru pregătirea foietajelor

  • 1 pachet drojdie proaspătă Pakmaya (25g)
  • ½ cană ulei
  • 1 ou
  • 1 linguriță sare
  • 3,5 căni făină (500g)
  • 1,5 căni lapte cald
  • ½ cană apă caldă
  • 1,5 linguri zahăr tos

Totul începe cu pregătirea drojdiei pentru aluat. Se adaugă apă, lapte și zahăr într-un vas, apoi drojdia și se amestecă. Așteaptă aproximativ 5 minute pentru ca drojdia să se dizolve, apoi adaugă ulei de floarea-soarelui, ouă și sare. Adaugă încet făina cu ajutorul unei site și frământă aluatul cu mâinile pentru a preveni cocoloașele.

Aluatul trebuie să fie moale și să nu se lipească. Mai poți adăuga o jumătate de cană de făină până când aluatul ajunge la consistența dorită. Acoperă-l cu un prosop sau un capac și lasă-l să se odihnească 40 minute. În acest timp, aluatul va crește.

După fermentare, ia aluatul în palmă și rulează-l. Pune brânză sau cârnați în mijloc. Unge  aluatul cu gălbenuș bătut și așază-l pe tava de copt, pe care o vei lăsa la temperatura camerei 15 minute și apoi în cuptorul încins la 180°C.

Arome pentru micul dejun: turtițe

O rețetă atât pentru micul dejun, cât și pentru desert este turta. Este foarte ușor să pregătești acest aluat care are un gust incredibil!

Ingrediente necesare pentru pregătirea rețetei acasă

  • 1 linguriță drojdie uscată Pakmaya
  • 1 lingură zahăr tos
  • 1 cană apă caldă
  • 1 linguriță sare
  • 2,5 căni făină (350g)

Dizolvă drojdia în apă, apoi adaugă făină, zahăr și sare într-un vas și lasă-le timp de 10 – 15 minute. Adaugă apă caldă și amestecă lent. Ulterior, adaugă făina și sarea, acoperă aluatul după frământare și lasă-l să se odihnească 30 minute. Rulează aluatul în bucăți de mărimea unui ou și așază-le pe masă 30 minute. Încinge uleiul de floarea-soarelui. După ce le prăjești, le poți servi invitaților. Poftă bună!