Cum folosim drojdia uscată?

1970 VIZUALIZĂRI

Drojdia uscată este unul dintre cele mai importante ingrediente pentru un aluat. Aceasta contribuie la creșterea aluatului și îi oferă o consistență fragedă. Cum se folosește drojdia uscată? În ce produse se pretează mai bine? Veți afla din rândurile următoare.

Cum contribuie drojdia la creșterea aluatului?

Drojdiile sunt de fapt celule vii. Într-un mediu cald, acestea reacționează cu glucidele din aluat și astfel acesta crește și în volum și se dezvoltă aromele specifice.

Tipuri de drojdii uscate și recomandări de utilizare

În zilele noastre, există două variante de drojdie uscată. Prima este drojdia activă, care trebuie dizolvată în apă. Granulele din aceste produse sub formă de pulbere sunt mai mari. Drojdia uscată își face efectul într-un timp scurt, așa că este nevoie doar să fie dizolvată în apă/lapte înainte de a o adăuga aluatului. Totuși, ai grijă ca apa să fie caldă pentru ca drojdia să se activeze și aluatul să crească. Al doilea tip de drojdie este cea instant. Aceasta nu trebuie dizolvată în apă, ci poate fi adăugată direct aluatului. Drojdia instant este preferată datorită faptului că este mai practică.

Drojdia proaspătă o poate înlocui pe cea uscată? Dar invers?

Revenim la o întrebare des întâlnită: drojdia proaspătă și cea uscată au același efect? Fie că sunt umede, fie că sunt uscate, unicul scop al drojdiilor este acela de a crește aluatul și de a le oferi aromele specifice aluaturilor dospite. Multe rețete nu fac distincția între cele două, însă ceea ce contează cu adevărat este măsura. Prin urmare, ține cont de specificațiile pachetului. 25 grame de drojdie proaspătă sunt echivalentul a 10 grame de drojdie uscată. Astfel, dacă rețeta specifică 50 grame de drojdie proaspătă, poți folosi 20 grame de drojdie uscată sau 14g drojdie instant.