Bărcuțe cu piersici și ciocolată

319 VIZUALIZARI | 2020-04-16 1:05:36 | Categorie: Desert
Bărcuțe cu piersici și ciocolată
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

225 g făină
125 ml lapte cald
1 linguriță zahăr
3 linguri unt topit
1 praf sare

Pentru umplutură:

2 buc piersici
1 buc portocală
100 g ciocolată cu lapte
1 linguri miez de nucă măcinat

Pentru uns și decorat:

1 buc gălbenuș de ou

MOD DE PREPARARE

Se amestecă drojdia instant Pakmaya cu laptele cald și cu zahărul.
Se pune făina într-un bol. Se pune drojdia înmuiată și restul ingredientelor în mijloc și se frământă.
Pentru umplutură, se taie piersicile și portocala în cuburi mici. Se amestecă cu restul ingredientelor.
Se întinde aluatul pe blatul presărat cu făină și se formează pâinici. Se pune umplutura în mijlocul pitei și se lipește la colțuri cu degetele. Se pun barcutele în tava tapetată cu hârtie.
Se ung bărcuțele cu ou și se presară zahăr pudră Pakmaya.
Se coc la cuptor preîncălzit la 180 °C timp de 30 - 35 minute. Se servesc calde.
Următoarea rețetă
>