BRIOȘE ENSAIMADA

212 VIZUALIZARI | 11 luni în urmă | Categorie: Aluaturi Desert
BRIOȘE ENSAIMADA
8 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 150 minute
TIMP DE COACERE: 60 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

200 ml lapte
60 g zahăr pudră
500 g făină superioară
1 linguriță sare
1 buc ou
2 linguri ulei de măsline
180 g untură moale

Pentru decor:

3 linguri unt topit
zahăr pudră

MOD DE PREPARARE

Într-un bol, amestecă 1 linguriță de zahăr pudră în 50ml de lapte călduț și apoi sfărâmă drojdia. Pune deoparte compoziția pentru 15 minute.
În alt bol, cerne făînă și amestecă cu sarea și cu restul cantității de zahăr pudră. Se face o adâncitură in mijloc, se adaugă oul, se toarnă restul cantității de lapte, uleiul și amestecul cu drojdie.
Frământă bine compoziția până obții un aluat moale și elastic. Atunci când aluatul nu se mai lipește de mâini sau de marginea bolului, se acoperă și se lasă la dospit timp de 40-45 minute, la temperatura camerei, până își dublează volumul.
Pregătește 2 tavi mari și tapetează-le cu hârtie de copt.
Presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru și răstoarnă aluatul dospit, apoi împarte-l în 2 părți egale și modelează bucățile de aluat in formă rotundă.
Întinde bilele de aluat, astfel încât să aibă o grosime de 1-2 mm, apoi unge-le cu jumătate din cantitatea de untură.
Modelează cele 2 bucăți de aluat, rulandu-le că pe cozonac, răsucește cele 2 capete în direcția opusă și apoi rulează-le în formă de spirală. In loc de 2 brioșe mari, poți modela și 8 brioșe mai mici.
Melcii astfel modelați se așază în tavă. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la dospit circa 60 minute, până își dublează volumul.
Se încălzește cuptorul la 180°C, apoi se introduc, pe rând, cele 2 tavi și se lasă la copt timp de 30 minute, până brioșele ensaimada devin brun-aurii.
Unge brioșele scoase din cuptor cu unt topit și presară apoi zahăr pudra ca decor, după preferință. Poftă bună!
Următoarea rețetă
>