CHEC CU PERE

390 VIZUALIZARI | 2021-05-16 10:18:48 | Categorie: Desert
CHEC CU PERE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

10 g praf de copt
100 ml lapte
125 ml ulei
200 g făină
3 buc ouă
100 ml apă

Pere poșate:

3 buc pere
500 ml apă
4 linguri zahăr
1 baton scorțișoară

MOD DE PREPARARE

Poșarea perelor: alege 3 pere care să nu fie foarte moi și care să se potrivească cu dimensiunile tăvii de copt.
Curăță perele de coajă și fierbe-le timp de 5-6 minute în apa cu zahăr și batonul de scorțișoară.
După ce ai fiert perele, lasă-le la scurs pe un șervețel. Nu omite uscatul perelor pentru că altfel vei avea un chec necopt din cauza sucului din pere.
Chec: mixează ouăle cu zahărul pudră până se spumează și își dublează volumul.
Adaugă laptele, uleiul și apa și continuă să mixezi.
Într-un castron amestecă făina, praful de copt și cacao.
Adaugă ingredientele uscate peste ingredientele umede și amestecă-le până se omogenizează toate ingredientele.
Toarnă aluatul în tava de copt unsă și dată cu făină.
Așază în tavă perele, la distanță egală între ele.
Coace checul la 180°C pentru 50 - 55 minute.
Poftă bună!