Cheesecake cu jeleu de căpșune

234 VIZUALIZARI | 2 luni în urmă | Categorie: Desert
Cheesecake cu jeleu de căpșune
20 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 30 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

180 g biscuiți digestivi
90 g unt

Pentru cremă:

300 g brânză de vaci
200 g cremă de brânză
1 miez păstaie de vanilie

Pentru jeleu:

1 kg căpșune
150 g zahăr
50 ml apă

MOD DE PREPARARE

Folosește o formă de copt cu pereții detașabili și tapeteaz-o foarte bine cu folie alimentară, atât pe fund cât și pe pereți.
Într-un blender, mărunțește biscuiții până au consistența unui pesmet mare. Topește untul și toarnă-l peste biscuiți, apoi amestecă până când biscuiții au absorbit tot untul.
Pune biscuiții în forma de copt și apasă foarte bine cu o cană cu fundul plat, astfel încat blatul de biscuiți să fie uniform si foarte bine legat. Spală bine căpșunele, taie-le în jumătăți și așază-le peste blatul de biscuiți, cu miezul căpșunii spre exterior. Pune tava la rece în frigider până pregătești umplutura.
Pentru umplutură, amestecă cu mixerul la viteza medie brânza de vaci, crema de brânză și miezul de la batonul de vanilie, până la omogenizare. Adaugă treptat zahărul pudră cu aroma de vanilie și continuă să amesteci până la omogenizare.
Pune gelatina la hidratat în apă și topește-o apoi la bain-marie (pe baie de abur). Gelatina nu trebuie să fiarbă, pentru că își pierde proprietățile de închegare, trebuie doar să o topești până devine lichidă, amestecând continuu.
Se ia gelatina de pe foc și se încorporează în crema de brânză, amestecând bine. Toarnă crema în formă și las-o la rece timp de 2-3 ore.
Pregătește jeleul de căpșune: spală bine fructele și taie-le felii. Într-o crăticioară, pune apa și zahărul și lasă să fiarbă la foc mic, până obții un sirop. Adaugă fructele în sirop alături de miezul de la batonul de vanilie (și teacă) și lasă compozitia să fiarbă până când fructele devin moi, iar jeleul începe să se lege. Mută crăticioară de pe foc, scoate batonul de vanilie și adaugă gelatina, fără a o topi înainte, așa cum ai procedat pentru umplutură. Siropul cald se va topi simplu, prin amestecare.
Dacă folosești foi de gelatină (vei avea nevoie de 6 foi), procedura este aceeași: ține foile de gelatină la înmuiat în apa rece, până devin gelatinoase, apoi fie le topești și le pui în crema rece, fie le adaugi direct în crema/jeleul/siropul cald. Atunci când gelatină s-a topit, toarnă jeleul peste crema de brânză.
Lasă cheesecakeul la frigider timp de 4-5 ore, de preferință peste noapte, înainte de servire.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>