CHIFLE DULCI SUEDEZE SEMLA

248 VIZUALIZARI | 10 luni în urmă | Categorie: Alte aluaturi Desert
CHIFLE DULCI SUEDEZE SEMLA
8 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 120 minute
TIMP DE COACERE: 15 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

350 g făină superioară
2,5 g sare
25 g zahăr
2 g cardamon măcinat
130 ml lapte
1 - ou
100 g unt la temperatura camerei

Pentru umplutură:

100 g migdale
100 g zahăr tos
2 g cardamon măcinat
3 g esență de vanilie
20 ml apă
200 ml lapte

Pentru decor:

1 - ou
300 ml frișcă

MOD DE PREPARARE

Într-un bol, cerne făina și amestec-o cu sarea, zahărul, praful de copt și cardamonul. Se face o adâncitură în mijloc, se toarnă laptele, se sparge oul deasupra, apoi se sfărâmă și se presară drojdia.
Frământă compoziția până la omogenizare, modeleaz-o în formă de bilă și apoi adaugă treptat untul, continuând să frămânți până când obții un aluat moale și elastic.
Atunci când suprafața aluatului devine netedă și lucioasă și acesta nu se mai lipește de marginea bolului sau de mâini, acoperă-l și lasă-l la dospit timp de 10-15 minute.
Împarte aluatul în bucăți de 70-80g, modelează fiecare bucată de aluat în formă rotundă și pune-le într-o tavă cu hârtie de copt.
Apasă ușor bilele de aluat cu palmele, cât să se aplatizeze fiecare, apoi acoperă-le cu folie alimentară sau un prosop de bucătărie și lasă-le la dospit timp de circa 1 oră și jumătate, până își dublează volumul.
Unge apoi chiflele dospite cu oul bătut și coace-le în cuptorul încins la o temperatură de 220°C, timp de 15 minute, până când devin brun-aurii.
Scoate chiflele din cuptor și lasă-le la răcit pe un grătar sau pe blatul de bucătărie.
Pregătește umplutura: macină fin migdalele și zahărul, apoi amestecă-le cu cardamonul și esența de vanilie. Adaugă apoi puțină apă, până obții o pastă densă.
Taie părțile superioare ale chiflelor și scobește-le cu grijă.
Adaugă miezul în umplutura pregătită, amestecând până la omogenizare, apoi adaugă încet laptele, până când obții o pastă de consistența smântânii.
Bate frișca pentru décor. Umple chiflele cu cremă și apoi ornează-le cu frișcă cu ajutorul unui poș cu dui stelat, apoi așază pălăria chiflelor.
La final, presară un strat subțire de zahăr pudră cu aromă de vanilie deasupra fiecărei chifle. Poftă bună! 
Următoarea rețetă
>