CHIFLE MORĂVIENE UMPLUTE

146 VIZUALIZARI | 8 luni în urmă | Categorie: Aluaturi Desert Pâine
CHIFLE MORĂVIENE  UMPLUTE
16 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 150 minute
TIMP DE COACERE: 40 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

500 g făină superioară
5 g sare
40 g zahăr
300 ml lapte
2 gălbenușuri de ou
50 g unt la temperatura camerei

Pentru umplutură:

300 g brânză
40 g zahăr pudră
1 gălbenuș de ou

Pentru decor:

110 g magiun (de prune sau alte fructe)
10 ml rom
1 ou (pentru ungere)

Pentru pesmet:

60 g făină
5 g sare
2 g scorțișoară
30 g zahăr
40 g unt rece

MOD DE PREPARARE

Pregătirea aluatului: cerne făina într-un bol și amestec-o cu sarea și cu zahărul. Toarnă apoi laptele, adaugă gălbenușurile de ou, untul moale, apoi sfărâma și presară deasupra drojdia.
Frământă până obții un aluat moale, dar nelipicios. Dacă este nevoie, mai poți adaugă 1-2 linguri de lapte în timpul frământării. Atunci când aluatul nu se mai lipește de mâini sau de bol, lasă-l la dospit la temeratura camerei, timp de aprox. 40 minute.
Presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru și răstoarnă aluatul. Împarte bucata de aluat în 16 părți egale. Modelează fiecare bucată de aluat în formă rotundă, apoi lasă-le la odihnă timp de 15 minute.
Între timp, tapetează două tăvi mari cu hârtie de copt și omogenizează brânza cu zahărul pudră și cu gălbenușul de ou.
Întinde bucățile de aluat în cercuri de circa 2mm grosime și unge-le cu câte o lingură de umplutură de brânză, lăsând la marginea bucății de aluat 0,5 cm de aluat neuns.
Strânge cercurile de aluat în formă rotundă și ciupește aluatul la îmbinare. Întoarce chiflele în tava de copt și aplatizează-le puțin, apoi acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le la odihnă aprox. 20 minute.
Încălzește cuptorul la 170°C.
Pregătirea pesmetului: amestecă făina cu sarea, scorțișoara și zahărul. Adaugă apoi untul rece, tăiat cuburi mici și frământă compoziția cu degetele.
Mixează magiunul de prune cu romul.
În mijlocul bucăților de aluat dospit din prima tavă, se face o adâncitură în mijloc, apoi se ung cu oul bătut. Pune câte o linguriță de magiun în fiecare adâncitură din aluat, apoi presară pesmet.
Pune tava în cuptorul încins și coace chiflele timp de 20 minute, până capătă o culoare aurie.
Între timp, umple și chiflele din a două tavă și apoi pune-le la copt.
Scoate chiflele pe un grătar sau un blat de lemn, ca să se răcească înainte de servire.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>