Cornulețe cu spanac și brânză de vaci

363 VIZUALIZARI | 2020-04-16 12:25:05 | Categorie: Aluaturi
Cornulețe cu spanac și brânză de vaci
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

500 g făină de grâu
1 1/2 linguri sare
150 ml ulei
150 ml lapte cald

Pentru umplutură:

1 kg spanac
300 g branza de vaci
100 g brânză sărată
100 g nucă

Pentru uns și decorat:

1 lingură mac
1 buc gălbenuș de ou

MOD DE PREPARARE

Se cerne făina într-un bol. Se adaugă drojdia și sarea și se amestecă. Se adaugă treptat uleiul și laptele cald și se frământă. Se frământă timp de 10 minute până se obține un aluat pufos.
Se acoperă aluatul și se lasă la dospit (odihnă) timp de 35 – 40 minute, până își dublează volumul.
Între timp se spală spanacul și se lasă la scurs. Spanacul se toacă mărunt, se adaugă sarea, brânză de vaci, nuca mărunțită și brânza sărată și se amestecă. Umplutura este gata.
După dospire, împarte aluatul în două părți. Întinde fiecare parte pe blatul presărată cu o lingură de făină.
Cu un făcăleț, întinde aluatul la o grosime de 1 – 1,5 cm. Se împarte aluatul in 8 triunghiuri egale.
Așază umplutură pe marginea triunghiului și rulează sub formă de cornuleț.
Bate gălbenușul, unge cornulețele formate cu o pensulă și presară mac pe deasupra.
Se coace la cuptor preîncălzit la 180 °C timp de 25 – 30 minute.
Următoarea rețetă
>