CRINKLES CU LĂMÂIE

153 VIZUALIZARI | 12 luni în urmă | Categorie: Desert Rețete video
CRINKLES CU LĂMÂIE
TIMP DE PREGĂTIRE: 180 minute
TIMP DE COACERE: 10 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

500 g făină
160 g zahăr
200 g unt
2 - ouă
coaja rasă de la două lămâi
5 g sare
60 ml suc de lămâie

Pentru decor crinkles cu zahăr:

200 g zahăr tos

MOD DE PREPARARE

Într-un bol, adaugă făina, sarea, praful de copt și amestecă ușor cu o lingură.
Într-un alt bol, pune untul moale, adaugă apoi zahărul și coaja rasă de la două lămâi.
Mixează toată compoziția cu mixerul, până când obții o cremă. Peste aceasta, adaugă cele 2 ouă și continuă să mixezi.
În aceeași compoziție, continuă să adaugi apoi treptat făina și continuă mixarea întâi cu mixerul, apoi ușor, cu o spatulă, până la încorporarea completă.
Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă compoziția la răcit timp de 2 ore.
Pregătește o tavă cu hârtie de copt.
Scoate vasul din frigider și modelează cu mâna bile mici din aluat, cu un diametru de 3-4 cm.
Așază bilele în tava de copt, ușor distanțate între ele, și lasă-le la rece timp de 30 minute.
În 2 boluri mai mici, pregătește 200g zahăr tos și 200g zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Pregătește o altă tavă, pe care așază hârtie de copt. Apoi ia fiecare bilă de aluat și da-o prin zahărul tos și apoi zahărul pudră, așezând în tavă, rând pe rând, fiecare bilă.
Coace bilele de aluat în cuptor, la o temperatură de 180°C, timp de 10 minute.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>