Lipii Naan cu usturoi și ulei aromatizat

8 VIZUALIZARI | o lună în urmă | Categorie: Aluaturi
Lipii Naan cu usturoi și ulei aromatizat
5 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 40 minute
TIMP DE COACERE: 10 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

250 g făină 650
125 g iaurt grecesc
60 ml apă călduță
10 g ulei
5 g sare
5 g zahăr

Pentru sos:

1 lingură ulei de măsline
½ legătură pătrunjel
4 căței de usturoi

MOD DE PREPARARE

Într-un blender pune toate ingredientele pentru aluat. Mixează până obții un aluat omogen. Pune aluatul într-un bol curat și lasă-l să dospeasca 30 minute.
Împarte aluatul în 5 părți egale. Pe masa unsă cu puțin ulei de măsline, întinde 5 lipii de 2-3mm grosime.
Coace lipiile în tigaia non-stick, la foc mediu, până sunt rumenite, în funcție de preferințe.
Într-un blender pune ingredientele pentru topping și amestecă până obții un sos.
Unge lipiile Naan fierbinți cu uleiul aromatizat obținut.
Poftă bună!