LIPII PIADINA

55 VIZUALIZARI | 12 luni în urmă | Categorie: Aluaturi Pâine
LIPII PIADINA
TIMP DE PREGĂTIRE: 45 minute
TIMP DE COACERE: 15 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

300 g făină
5 lingurițe sare
30 g unt
200 ml apă caldă

MOD DE PREPARARE

Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sarea şi praful de copt, apoi încorporează untul la temperatura camerei. Peste această compoziție, adaugă în mai multe tranşe apă caldă şi amestecă cu o spatulă până se omogenizează şi se formează compoziția de aluat.
Presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru și răstoarnă aluatul, apoi începe să frămânți cu mâna până când aluatul va deveni elastic și ferm, neted, lucios și nu foarte moale.
Împarte aluatul în 8-10 bucăți egale, modelează-le în formă de bile de circa 200g fiecare, acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le la odihna timp de 15-20 minute.
Încinge bine o tigaie fără ulei.
Între timp, presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru și întinde bilele, pe rând, în formă de cerc, în strat subțire, cu diametrul de 22-25 cm.
Pune piadinele, rând pe rând, în tava încinsă, neacoperită. Coace fiecare piadină pe o parte timp de câteva secunde, până apar mici basici la suprafața acestuia. În câteva secunde, ea se va umfla putin. Înțeap-o cu o furculiță în mai multe locuri, pentru a se coace uniform.
Când se formează pete de culoare pe fundul piadinei, se întoarce cu ajutorul unui clește și se mai lasă la copt până capată din nou pete de culoare.
Continuă să coci toate lipiile și așază-le una peste altă.
Lipiile se pot servi cu o varietate de umpluturi, de exemplu cu Prosciutto și Emmentaler, sau Chorizo și felii subțiri de parmezan.
Dacă dorești să păstrezi lipiile pentru mai multe zile, le poți depozita într-o cutie de plastic, bine închisă, la temperatura camerei sau la frigider timp de 2-3 zile. Poți reîncălzi lipiile într-o tigaie încinsă, fără ulei, timp de câteva secunde.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>