PÂINE CU USTUROI ȘI IERBURI AROMATICE

2 VIZUALIZARI | 2 zile în urmă | Categorie: Pâine
PÂINE CU USTUROI ȘI IERBURI AROMATICE
8 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 20 minute
TIMP DE COACERE: 50 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

550 g făină
5 g zahăr
3 g sare
2 g piper proaspăt măcinat
125 g unt topit
3 buc căței de usturoi
10 g ierburi aromatice proaspete, tocate (rozmarin, cimbru, oregano)
2 g fulgi de chili pisați
250 ml apă călduță

Pentru decor:

ulei de măsline – după preferință
usturoi
cimbru

MOD DE PREPARARE

În untul topit pune la infuzat fulgii de chili, cățeii de usturoi și ierburile aromatice, toate tocate mărunt.
Pune făina într-un bol, împreună cu sarea, piperul, drojdia instant și zahărul. Toarnă untul topit amestecat cu ierburi și usturoi peste făină și adaugă apă călduță treptat, în timp ce frămânți. Aluatul se frământă aproximativ 10 minute, până devine omogen și elastic.
Pune aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperă-l cu folie de plastic și lasă-l la crescut într-un loc călduț până își dublează volumul.
După ce aluatul a crescut, preîncălzește cuptorul la 220°C.
Aluatul crescut se frământă puțin pe masa, timp de 2 minute.
Taie în două bucati aluatul și întinde fiecare bucată sub formă de rulou. Împletește bucățile între ele și pune-le într-o oală ceramică termorezistentă, unsă cu ulei. Aplică cu pensulă ulei de măsline și presară din belșug usturoi și cimbru proaspăt mărunțit.
După 30 de minute redu temperatura din cuptor la 200°C și continuă coacerea fără capac timp de 15-20 minute.
Lasă la pâinea la răcorit pe blatul de bucatarie înainte de a o felia.
Poftă bună!