PÂINE TURCEASCĂ (RAMAZAN PIDESI)

174 VIZUALIZARI | 8 luni în urmă | Categorie: Aluaturi Pâine
PÂINE TURCEASCĂ (RAMAZAN PIDESI)
8 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 150 minute
TIMP DE COACERE: 35 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

150 ml lapte
150 ml apă
5 g zahăr
400 g făină albă 000
100 g făină albă de grâu 650
10 g sare
50 ml ulei

Pentru decor:

1 - ou
Semințe de chimen negru sau semințe de susan negru

MOD DE PREPARARE

Pregătirea aluatului: într-un bol, adaugă laptele și apa, zahărul și apoi sfărâma drojdia, mixează bine toate ingredientele până la omogenizare.
Cerne cele două tipuri de făină într-un bol și amestecă cu sare. În mijloc, toarnă lichidul cu drojdie și uleiul. Frământă compoziția până când aluatul devine elastic, neted și lucios și nu se mai lipește, apoi modelează-l în formă rotundă.
Lasă aluatul la dospit timp de 1 ora.
Răstoarnă aluatul dospit pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și, prin presare repetată, scoate aerul din el.
Taie aluatul în două bucăți egale și modelează-le în formă rotundă.
Pune bucățile de aluat într-o tavă cu hârtie de copt, apoi presează-le cu mâinile, până obții discuri cu grosime de aprox. 2 cm.
Acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le la dospit încă o ora, la temperatura camerei.
În cele două discuri, se fac modele, presând aluatul cu degetele unse în prealabil cu puțin ulei. Modelele se fac întâi pe marginea discului de aluat, apoi în mijloc.
Unge pâinicile cu ou bătut, presară semințele de chimen negru sau cele de susan negru și pune-le la copt în cuptorul încins la 200°C, timp de 30-35 minute.
Scoate pâinicile din cuptor și lasă-le la răcit pe un grătar.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>