Pâinici cu lapte

711 VIZUALIZARI | 2020-01-22 2:51:48 | Categorie: Aluaturi
Pâinici cu lapte
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

500 g făină
300 ml lapte cald
1,5 linguriță de sare
1 lingură ulei de măsline

MOD DE PREPARARE

Toarnă făina într-un vas, adaugă Drojdia instant, sarea și amestecă.
Adaugă laptele cald și uleiul. Frământă până se obține un aluat moale. Acoperă aluatul cu un prosop. Lasă la dospit la temperatura camerei pentru 1 ora, până își dublează volumul.
Frământă încă 1-2 minute pentru eliminarea umflăturilor de aer din aluat.
Împarte aluatul în 6 parți egale și modelează. Acoperă și lasă-le la dospit pentru încă 15 minute.
Frământă din nou aluatul pe un blat presărat cu făină, modelează după preferință și pune într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Lasă aluatul la odihnă la temperatura camerei pentru încă 1 oră.
Cu ajutorul unei pensule, unge cu apă aluatul și crestează cu ajutorul unui cuțit.
Se coace în cuptorul încălzit la 200°C, timp de 20 minute.
Următoarea rețetă
>