Pâinici împletite cu umplutură de cartofi

61 VIZUALIZARI | 3 luni în urmă | Categorie: Pâine
Pâinici împletite cu umplutură de cartofi
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

500 g făină
2 lingurițe sare
200 ml lapte cald
100 - 150 ml apă caldă
100 ml ulei

Pentru umplutură:

2 - 3 cartofi medii
1 buc ceapă medie
1 linguriță pastă de ardei iute
1 linguriță sare

Pentru ornat:

2 buc gălbenușuri de ou
semințe de susan

MOD DE PREPARARE

Cerne făina într-un castron, adaugă drojdia instant, sarea și amestecă.
Adaugă laptele cald, uleiul și frământă aluatul. Adaugă apa încetul cu încetul și continuă să frămânți.
Frământă până se obține un aluat moale și fin. Acoperă aluatul cu un prosop. Lasă la dospit la temperatura camerei pentru 30 - 45 minute, până își dublează volumul.
Fierbe cartofii pentru umplutură. Prăjește ceapa tocată în ulei și adaugă pasta de ardei iute, săreză înainte de a lua ceapa de pe foc.
Pasează cartofii fierți și adaugă ceapa prăjită.
Împarte aluatul în bucăți de dimensiunea unei lămâi. Rulează fiecare bucată și întinde-o cu mâna într-o formă dreptunghiulară.
Întinde compoziția de cartofi pe o latură a aluatului și rulează până la jumătate. Cealaltă jumătate de aluat o împarți în 3 părți și o împletești. Aluatul împletit vine deasupra jumătății rulate.
Pâinicile se mai lasă la dospit pentru 30 de minute.
Unge pâinicile cu gălbenuș de ou și presară semințe de susan.
Coace la cuptor preîncălzit la 180°C, timp de 25 - 35 minute.
Următoarea rețetă
>