PANETTONE

125 VIZUALIZARI | 2021-04-26 12:12:08 | Categorie: Desert
PANETTONE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

1 kg făină
250 g stafide și/sau alte fructe confiate
300 ml lapte
4 buc ouă
200 g zahăr
100 g unt/margarină
20-25g coajă rasă de lămâie
1 praf sare

MOD DE PREPARARE

Făină se pune într-un bol, iar peste ea se adaugă: drojdia instant, sarea, coaja de lămâie, zahărul vanilinat, după care se amestecă ușor pentru omogenizarea ingredientelor.
Laptele se încălzește, iar peste el se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă. Laptele îndulcit se adaugă treptat în bol, în timpul frământării.
Ouăle și untul/margarina se adaugă după lapte și se frământă totul până la obținerea unui aluat fin (~15 min). După ce aluatul este gata, se adaugă stafidele hidratate, se acoperă și se lasă la odihnă la cald (~30 min).
După odihnă se mai frământă puțin (~1 min), se modelează sub formă de bilă și se așează în tava de panettone.
Tava se acoperă cu o pânză și lasă la dospit la cald până când aluatul își dublează volumul (~60 min).
După dospire se unge cu ou bătut și se introduce la cuptor la foc mic (180°C), timp de 50-60 min.
Dacă folosești mașina de făcut pâine, zahărul, sarea și zahărul vanilinat se dizolvă în lapte și se pun în cuva mașinii de făcut pâine. Se adaugă ouăle, apoi făina, drojdia instant, coaja de lămâie și untul/margarina.
Se pornește programul de 3 ore al mașinii, iar după semnalul sonor se adaugă stafidele hidratate. După terminarea programului se scoate din formă se lasă la răcit.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>