Pită cu pesto verde

131 VIZUALIZARI | 2020-09-11 5:12:34 | Categorie: Aluaturi
Pită cu pesto verde
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

200 g făină
50 ml apă caldă
½ linguriță sare
2 lingurițe oțet de mere
1 linguriță suc de lămâie
70 g unt topit

Pentru umplutură:

1 lingură sos Pesto
100 g mozzarella
250 g carne prăjită
6-7 roșioare cherry
busuioc proaspăt tocat

MOD DE PREPARARE

Stinge bicarbonatul cu suc de lămâie.
Amestecă toate ingredientele și frământă până aluatul devine neted și moale.
Întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor pe dimensiunea platoului de servire.
Pune aluatul pe o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt.
Unge aluatul cu pesto verde și presară mozzarella, taie celelalte ingrediente cum dorești și pune-le pe pită.
Coace pita în cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de 30 - 35 minute.
După ce ai scos pita din cuptor, presară busuoic tocat proaspăt, porționează cu un cuțit și servește pita caldă.
Următoarea rețetă
>