PRĂJITURĂ CU ALUNE ȘI CREMĂ MASCARPONE

573 VIZUALIZARI | 2021-07-19 6:31:58 | Categorie: Desert
PRĂJITURĂ CU ALUNE ȘI CREMĂ MASCARPONE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

3 buc ouă
65 g unt nesărat
100 g făină
125 g zahăr
75 g alune prăjite și mărunțite

Pentru cremă:

500 g mascarpone
200 g ciocolată albă
60 ml cafea

MOD DE PREPARARE

Cerne de două ori făina și adaugă praful de copt.
Mixează ouăle împreună cu zaharul până se topește zahărul.
Încorporează untul adus la temperatura camerei și alunele mărunțite, apoi adaugă treptat făina și amestecă cu grijă încercând să păstrezi pe cât posibil volumul obținut.
Toarnă compoziția într-o tavă cu pereți detașabili. În prealabil așază în tavă hârtie de copt.
Coace blatul la temperatura de 180°C pentru 20 - 25 minute. Lasă blatul la răcit în forma de copt.
Pentru cremă, topește ciocolata albă deasupra unui vas cu apă fierbinte.
Într-un alt vas mixează crema mascarpone cu cafeaua. Adaugă ciocolata topită și continuă să mixezi până se obține o cremă omogenă.
Taie blatul pe orizontală în 2 foi. Între cele 2 foi de blat pune crema de mascarpone. Acoperă prajitura cu cremă și presară alune macinate.
Următoarea rețetă
>