Prăjitură cu migdale

463 VIZUALIZARI | 2020-01-20 7:02:49 | Categorie: Desert
Prăjitură cu migdale
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

300 g făină de grâu
100 ml lapte cald
1 - ou
50 g unt
1 linguri zahăr
1 linguriță sare

Pentru umplutură:

1 lingură făină de grâu
3 linguri unt topit
45 g zahăr
50 g migdale decojite

Recomandare de servire:

125 g dulceață de cireșe

MOD DE PREPARARE

Topește Drojdia Uscată Pakmaya în laptele cald și lasă la odihnă timp de 15 minute.
Pune făina într-un vas și adaugă restul ingredientelor și amestecul de lapte și drojdie.
Amestecă până când devine un aluat moale. Acoperă aluatul și lasă la dospit timp de 30 minute la temperatura camerei.
Odată ce aluatul este bine crescut, întinde-l într-o formă dreptunghiulară.
Amestecă făina, zahărul și untul topit într-un vas, la viteză mare. Adaugă migdalele și mixează cu o spatulă.
Întinde umplutura peste aluatul din tavă.
Coace într-un cuptor încins la 200°C, timp de 25-30 minute.
După coacere, adaugă dulceața de cireșe după preferințe și servește.
Următoarea rețetă
>