Quiche cu ciuperci și usturoi verde

365 VIZUALIZARI | 2020-09-11 4:51:52 | Categorie: Aluaturi
Quiche cu ciuperci și usturoi verde
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

150 g făină
100 g unt
1 buc ou
1 lingură de apă rece

Pentru umplutură:

2 buc ouă
100 g cremă de brânză
200 ml smântână lichidă
1 lingură amidon de porumb
o jumătate de ardei gras roșu
o jumătate de ardei gras galben
250 g ciuperci
2 fire usturoi proaspăt

MOD DE PREPARARE

Taie untul cubulețe și pune-l în mixer împreună cu făina, oul și apa rece.
Se lasă la amestecat puțin, doar cât să se omogenizeze ingredientele. Aluatul se lucrează repede pentru a nu se încalzi untul. Formează o bila de aluat, acoperă cu o folie și dă aluatul la frigider pentru 30 minute.
Bate ouăle spumă. Adaugă crema de brânză, smântana lichidă, amidonul de porumb.
Omogenizează toate ingredientele.
Ia aluatul de la frigider, întinde o foaie de aprox. 2 mm grosime pe masa presărată cu făină și decupează-l după formă. Se nivelează aluatul și se înțeapă cu o furculiță, ca să nu se umfle inestetic la copt.
Coace la foc potrivit de 180 de grade, pentru 20 de minute.
Peste aluatul copt toarnă sosul, ciupercile feliate, ardeii tocați și usturoiul proaspăt feliat.
Coace quiche-ul la 170 de grade pentru 20 - 25 de minute.
Se poate servi atât cald, cât și rece.
Următoarea rețetă
>