Savoare de vară cu gem de vișine

311 VIZUALIZARI | 2020-08-10 5:55:12 | Categorie: Desert Rețete video
Savoare de vară cu gem de vișine
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

500 g făină
150 ml apă caldă
150 ml lapte cald
150 ml ulei
1 lingură zahăr
gem de vișine
fistic mărunțit
1 buc gălbenuș de ou

MOD DE PREPARARE

Amestecați făina, zahărul, drojdia uscată Pakmaya, laptele și uleiul și adăugați treptat apa calduță.
Frământați timp de 10 minute până obțineți un aluat fin
Acoperiți cu o pânză curată și lăsați aluatul să se odihnească pentru 35-40 min.
Împărțiți aluatul in 3 bucăți și întindeți fiecare bucată de aluat cu ajutorul unui sucitor.
Întindeți gemul de vișine și presărați fistic mărunțit.
Întindeți din nou gem de vișine și presărați fistic mărunțit.
Ungeți aluatul cu gălbenuș de ou.
Tăiați aluatul în 16 părți egale și răsuciți fiecare bucată.
Coaceți la 180 grade C pentru 20-30 minute.