TORT RED VELVET

270 VIZUALIZARI | 2020-12-17 11:53:30 | Categorie: Desert
TORT RED VELVET
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

300 g făină
120 g unt nesărat
300 g zahăr
4 buc ouă
1 linguriță esență vanilie
1 linguriță colorant roşu pudră/colorant roșu gel
250 ml lapte bătut
1 linguriță oțet
praf de sare

Pentru cremă:

250 g cremă de brânză
250 g mascarpone
1 linguriță esență vanilie
400 ml frișcă lichidă

MOD DE PREPARARE

Într-un bol mixează untul timp de 1-2 minute apoi adaugă zahărul şi continuă să mixezi pentru încă câteva minute.
Peste acest amestec adaugă ouăle, praful de sare şi esenţa de vanilie. Mixează bine până când întreaga compoziţie capătă consistenţa unei creme.
Adaugă făina amestecată cu cacao, praful de copt, bicarbonatul stins cu oţetul, sarea, laptele bătut. La urmă adaugă colorantul, cantitatea acestuia depinde de calitatea lui.
Tapetează tava de copt cu hârtie de copt și toarnă aluatul.
Coace blatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru 50-60 minute sau până trece testul scobitorii.
După ce blatul s-a copt, lasă-l la răcit.
După ce s-a răcit blatul taie-l în trei secțiuni egale.
Într-un vas mixează crema de brânză şi mascarpone, timp de 5 – 7 minute. Adaugă esenţa de vanilie şi zahărul pudră şi mai amestecă încă câteva minute.
Bate frişca, iar apoi adaug-o treptat la crema de brânză.
Umple cu cremă blaturile tăiate.
Îmbracă tortul cu cremă, iar firimiturile de la tăierea blaturilor folosește-le pentru ornarea tortului.
Bagă tortul la frigider pentru câteva ore, minimum trei-patru.
Următoarea rețetă
>