MELC CU SCORȚIȘOARĂ

834 VIZUALIZARI | 2019-06-28 1:23:12 | Categorie: Desert
MELC CU SCORȚIȘOARĂ
15 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 90 minute
TIMP DE COACERE: 25 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

550 g făină
250 ml lapte cald
3 buc ouă
85 g zahăr tos
1 linguriță sare

Pentru umplutură:

50 g făină de grâu
120 g unt
2 lingurițe praf de scorțișoară
175 g zahăr brun
1 cană stafide (înmuiate în apă caldă)
2 linguri lapte (pentru a freca marginea aluatului)

Pentru glazură:

2 linguri lapte

Pentru decor:

1 lingură praf de scorțișoară

MOD DE PREPARARE

Cerne făina într-un vas. Adaugă drojdia și restul ingredientelor pentru cocă și frământă până obții un aluat moale care nu se lipește pe mâini. Info: Prin cernere făina se aerează și aluatul va crește mai bine!
Lasă aluatul să se odihnească o oră la temperatura camerei.
Frământă aluatul crescut. Presară 2 – 3 lingurițe de făină pe masă și întinde-l sub formă de pătrat gros de 1 cm.
Tapetează marginile aluatului cu o pensulă. Astfel, aluatul nu se va lipi.
Pentru umplutura, pune făina, untul, scorțișoara și zahărul într-un bol. Amestecă-le pe toate cu vârful degetelor până ce compoziția devine unitară. La final, adaugă stafidele și amestecă din nou.
Presară compoziția pe aluat și rulează-l în așa fel încât să nu fie prea strâns.
Cu un cuțit bine ascuțit se taie ruloul în felii de 2 cm.
Așază aluatul pe o hârtie de copt unsă cu puțin ulei. Coace-l în cuptorul încins la 180°C, timp de 20 - 25 minute.
Între timp, amestecă cele 2 linguri de lapte cu ceasca de zahăr pudră și lasă compoziția la rece.
După ce s-au copt rulourile, scoate-le din cuptor și unge-le cu glazura utilizând o pensulă. Pune-le din nou la cuptor pentru 10 minute.
Când s-au răcit, taie ruloul cu un cuțit zimțat și pudrează scorțișoară și zahărul pudră Pakmaya.
Următoarea rețetă
>