GRISINE CU CIMBRU

1314 VIZUALIZARI | 2019-06-28 1:03:47 | Categorie: Aluaturi
GRISINE CU CIMBRU
8 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 30 minute
TIMP DE COACERE: 15 minute
DISTRIBUIE
Difficulty
Ușor

INGREDIENTE

200 g făină
100 ml apă caldă
½ linguriță sare
1 linguriță zahăr tos
2 linguri semințe de susan
2 linguri cimbru
1 gălbenuș ou
1 lingură apă

MOD DE PREPARARE

Cerne jumătate din făină în vasul pentru frământat. Adaugă drojdia instant, sarea, zahărul, semințele de susan și cimbrul. Adaugă cu grijă făina rămasă și apa caldă și frământă până iese aluatul. Info: Prin cernere, făina se aerează și aluatul va crește mai bine!
Împarte aluatul în bucățele de mărimea unor mingi de tenis. Rulează-le până obții fâșii de forma și mărimea unui deget.
Subțiază fiecare bucățică de aluat pe masa presărată cu făină până când aluatul ia forma unor sticksuri.
Tapetează tava cu hârtie de copt, așază aluatul și acoperă-l pentru 20 minute.
Unge aluatul cu gălbenușul de ou și apă.
Pune grisinele la cuptor la 200°C timp de 15 minute. Scoate-le apoi și lasă-le să se răcească.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>