PIZZA VEGETALĂ

548 VIZUALIZARI | 2019-06-28 4:05:19 | Categorie: Aluaturi
PIZZA VEGETALĂ
8 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 120 minute
TIMP DE COACERE: 10 minute
DISTRIBUIE
Difficulty
Mediu

INGREDIENTE

Pentru aluat:

300 g făină de grâu
200 g făină de grâu
1 linguriță zahăr tos
300 ml apă caldă
2 lingurițe sare

Deasupra:

4 buc roșii
1 buc vânătă
1 buc dovleac
1 buc ardei gras galben
60 ml ulei de măsline
2 crenguțe cimbru proaspăt
Piper negru proaspăt măcinat
1 bol mozzarella rasă sau brânză cheddar proaspătă

MOD DE PREPARARE

Dizolvă drojdia uscată cu zahăr și apă caldă. Amestecă și lasă compoziția timp de 15 minute.
Cerne făina în vasul pentru frământat. Adaugă sarea și amestecă. Creează o gaură în mijloc, toarnă compoziția cu drojdie și frământă până obții un aluat pufos. Info: Prin cernere făina se aerează și aluatul va crește mai bine!
Rulează-l sub forma unei mingi, acoperă-l cu un prosop și lasă-l să crească o oră într un mediu cald.
Pentru a obține sosul de tomate, decojește două roșii. Taie cotorul și pune roșiile într-un mixer. Amestecă-le până obții un piure. Adaugă oregano, o lingură de ulei de măsline, sare și piperul măcinat, apoi amestecă din nou.
Pune amestecul într-o tigaie, gătește-l la foc mediu, amestecând ocazional până când se reduce la jumătate. Îndepărtează de pe plită și lasă-l la răcit.
Când aluatul a crescut suficient, pune-l pe masa deja tapetată cu făină. Întinde-l cu făcălețul până ajunge la o grosime de 1 cm.
Taie o roșie și dovleacul în felii subțiri, iar ardeiul gras în fâșii subțiri și lungi. Curăță cealaltă roșie de semințe și tai-o sub formă de cubulețe.
Încălzește două linguri de ulei de măsline într-o tigaie și frige timp de câteva minute legumele pe care le-ai tăiat, cu excepția roșiilor.
Întinde aluatul într-o tavă cu hârtie tapetată cu ulei.
Adaugă sosul de tomate și pune-l 10 minute la cuptorul încins la 180°C. Scoate blatul din cuptor și presară jumătate din mozzarella. Adaugă legumele prăjite și presară brânza rămasă.
Pune-l înapoi în cuptor și lasă-l la copt până când brânza se rumenește. Pizza se servește fierbinte sau caldă.
Următoarea rețetă
>