PIZZA DE CASĂ

903 VIZUALIZARI | 2019-06-28 5:20:42 | Categorie: Aluaturi
PIZZA DE CASĂ
TIMP DE PREGĂTIRE: 120 minute
TIMP DE COACERE: 10 minute
DISTRIBUIE
Difficulty
Mediu

INGREDIENTE

Pentru aluat:

550 g făină
1 lingură zahăr tos
1 linguriță sare
400 ml apă caldă
60 ml ulei de măsline

Pentru sosul de pizza:

3 linguri pastă de tomate (50 g)
100 ml apă
30 ml ulei
Puțină sare, piper negru, cimbru

Deasupra:

200 g mozzarella rasă sau brânză cheddar proaspătă
10 – 15 bucăți de cârnați
1 – 2 bucăți ardei capia roșu
1 – 2 bucăți ardei verde
8 – 10 ciuperci
1 buc ceapă roșie medie

MOD DE PREPARARE

Pentru aluat, pune toate ingredientele într-un vas și amestecă-le. Frământă până când obții un aluat pufos. Acoperă-l și lasă-l să se odihnească 30 minute.
Frământă din nou aluatul și împarte-l în două (poți împărți în mai multe în funcție de mărimea tăvii).
Pune aluatul pe o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt.
Formează găuri cu o furculiță, lăsând distanță de 1 cm de la margine astfel încât să nu se umfle prea mult
Pune aluaturile la cuptorul încins la 200°C timp de 10 – 15 minute.
Între timp, amestecă ingredientele pentru sosul de pizza. La final, scoate aluatul din cuptor și adaugă sosul.
Presară brânza rasă deasupra, taie celelalte ingrediente cum dorești și pune-le pe pizza. Pune pizza din nou în cuptor pentru 15 – 20 minute.
După ce le-ai scos din cuptor, presară o crenguță de cimbru proaspăt.
Următoarea rețetă
>