Gogoșele însiropate

430 VIZUALIZARI | 2020-01-22 3:18:44 | Categorie: Desert
Gogoșele însiropate
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

300 ml lapte cald
1 lingură zahăr
125 ml apă caldă
600 g făină de grâu
1 buc ou
2 linguri sare

Pentru șerbet:

450 g zahăr
750 ml apă
1 lingură zeamă lămâie

Pentru prăjit:

1200 ml ulei

MOD DE PREPARARE

Topește drojdia uscată Pakmaya cu laptele cald, apă și zahărul și lasă la odihnă timp de 15 minute.
Cerne făina în vas. Adaugă sarea și amestecă. În mijlocul făinii, toarnă maiaua și oul.
Amestecă până obții o cocă moale, cu consistența unei smântâni groase.
Acoperă aluatul cu un prosop, se lasă la dospit la caldură timp de 30-45 minute până își dublează volumul.
Pentru sirop, toarnă apa și zahărul în vas. Fierbe de câteva ori și adaugă zeama de lămâie. Se lasă la răcit.
Începe să prăjești gogoșile, luând câte puțin aluat cu o lingură și lasă-le în uleiul încins până capătă culoare aurie.
Scufundă gogoșile în sirop și așează-le pe farfurie după câteva minute.
Repetă procesul până se termină aluatul.
Următoarea rețetă
>