PLACINTĂ CU DOVLEAC

363 VIZUALIZARI | 2020-12-17 10:26:27 | Categorie: Desert Rețete Post
PLACINTĂ CU DOVLEAC
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru foi:

500 g făină
330 ml apă
1 lingură oțet
3 linguri ulei
1 linguriță sare
50 ml ulei pentru uns foile

Pentru umplutură:

1 kg dovleac ras
50 - 60 g zahăr
1 linguriță scorțișoară

MOD DE PREPARARE

Rade dovleacul și amestecă-l cu zahărul și scorțișoara.
Călește compoziția de dovleac.
Pentru foaia de placintă, amestecă făina cu sare, o lingură de oțet și 330 ml apă.
Frământă aluatul, adăugând ulei. Lasă-l la odihnit 20-30 minute.
Unge blatul de lucru cu ulei. Întinde o foaie subțire. Adaugă compoziția de dovleac și rulează.
Unge plăcinta cu ulei și dă tava la cuptor la 190°C timp de 50-55 minute.
Când este gata pudrează cu zahăr pudră Pakmaya.
Următoarea rețetă
>