RULOURI BADAMBURA

132 VIZUALIZARI | 8 luni în urmă | Categorie: Aluaturi Desert
RULOURI BADAMBURA
25 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 150 minute
TIMP DE COACERE: 30 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

250 ml lapte călduț
45 g zahăr
700 g făină superioară
5 g sare
1 - ou
1 gălbenuș de ou
150 g smântână
70 g unt la temperatura camerei

Pentru stratificare:

80 g unt topit

Pentru umplutură:

120 g migdale măcinate
50 g zahăr pudră
3 g cardamon măcinat (opțional)

MOD DE PREPARARE

Pregătirea aluatului: amestecă o linguriță de zahăr în 50ml de lapte călduț și sfărâmă drojdia, apoi omogenizează toate ingredientele și lasă bolul deoparte.
Cerne făina în alt bol și mixeaz-o cu sarea și restul cantității de zahăr. Adaugă oul și gălbenușul de ou, toarnă apoi smântâna, restul de lapte și amestecul cu drojdie.
Începe să frămânți bine până când aluatul devine ca o bilă, apoi adaugă untul moale și continuă frământarea până când obții un aluat mai degrabă tare, decât moale. Atunci când suprafață aluatului a devenit lucioasă și netedă și nu se mai lipește de mâini sau de marginea bolului, acoperă-l și lasă-l la dospit la temperatura camerei, timp de 1 oră-1 oră și jumătate, până își dublează volumul.
Pregătirea umpluturii: amestecă bine toate ingredientele pentru umplutură.
Tapetează două tăvi mari cu hârtie de copt.
Bate ușor cu palmele aluatul dospit pentru a elimina aerul și răstoarnă-l pe blatul de lucru. Împarte aluatul în două bucăți egale, apoi fiecare bucată în 5 părți. Modelează fiecare bucată de aluat în formă rotundă, apoi acoperă-le cu folie alimentară.
Toarnă pe blatul de lucru puțin unt topit și întinde una din bilele de aluat cu sucitorul, până aluatul devine subțire. Când aluatul se întinde deja greu cu sucitorul, se continuă întinderea lui cu mâinile, ca și la aluatul de ștrudel. Se va obține o foaie de circa 60x30 cm.
Unge foaia de aluat cu unt topit și acoper-o cu o altă foaie întinsă, de aceleași dimensiuni. Se așază astfel 5 foi una peste cealaltă și se unge foaia de deasupra cu unt topit. Pe marginea de jos se taie partea mai groasă și se rulează ca și cozonacul. Se continuă același procedeu și cu celelalte cinci foi.
Taie rulourile în 12-14 bucăți cu o lățime de circa 1,5 cm. Se așază pe partea tăiată și se face o adâncitură cu degetele, în care se pune câte o lingură de umplutură. Cele două margini ale fiecaru rulou se apropie și se ciupesc pe partea superioară.
Întoarce rulourile cu marginile ciupite dedesubt și pune-le în tava tapetată cu hârtie de copt.
Lasă aluatul la dospit până se încinge cuptorul la 170°C.
Pune tava în cuptor și coace rulourile circa 20 minute, până capătă o culoare galben deschis.
Scoate rulourile pe un grătar că să se răcească. Acestea se pot servi presărate cu puțin zahăr pudră.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>