LANGOȘI FLAMMKUCHEN CU BACON ȘI CEAPĂ

31 VIZUALIZARI | 8 luni în urmă | Categorie: Aluaturi
LANGOȘI FLAMMKUCHEN CU BACON ȘI CEAPĂ
6 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 150 minute
TIMP DE COACERE: 30 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

350 g făină albă de grâu 650
7 g sare
200 ml apă
30 ml ulei de măsline

Pentru umplutură:

250 ml smântână sau brânză cremoasă
1 cățel de usturoi
sare
piper
300 g bacon
1 - ceapă roșie

MOD DE PREPARARE

Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sare, toarnă apa și uleiul de măsline, apoi sfărâma și presară drojdia deasupra.
Frământă compoziția până când aluatul devine elastic, cu suprafața netedă.
Lasă aluatul la dospit timp de 2 ore, la temperatura camerei.
Pregătește umplutura care se va pune deasupra aluatului: rade usturoiul, adaugă-l în smântâna sau brânza cremoasă, presară sare și piper după gust, apoi amestecă bine.
Taie baconul și ceapa în fâșii subțiri.
Pentru umplutură se pot folosi și alte ingrediente, diverse brânzeturi, ciuperci, alte condimente (cimbrișor), în locul aromelor tradiționale, în funcție de preferințe.
Pregătește 2 tăvi mari cu hârtie de copt și încălzește cuptorul la 230°C.
Presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru, răstoarnă aluatul dospit și împarte-l în 2 bucăți egale
Întinde prima bucată de aluat cu sucitorul, până când aluatul devine cât se poate de subțire. Așază aluatul în mijlocul uneia din tăvi. Cu mâinile puse sub aluat, trage ușor de el, de fiecare parte, până se acoperă complet tava. Pregătește și cealaltă bucată de aluat urmând aceiași pași.
Unge suprafață aluatului cu smântana sau crema de brânză aromatizată cu usturoi, presară baconul și ceapa.
Pune langoșile la copt în cuptorul încins și coace-le timp de aproximativ 30 minute, până când marginea aluatului devine rumenă.
Servește langoșile Flammkuchen calde, imediat ce au fost scoase din cuptor.
Poftă bună!