PÂINICI BAVAREZE

39 VIZUALIZARI | 8 luni în urmă | Categorie: Alte aluaturi Pâine
PÂINICI BAVAREZE
10 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 120 minute
TIMP DE COACERE: 20 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

500 g făină albă de grău (tip 480)
2 lingurițe sare
1 linguriță zahăr brun
150 ml lapte
150 ml apă
50 g unt moale

Pentru decor:

sare grunjoasă sau semințe de susan

Pentru opărirea pâinicilor:

MOD DE PREPARARE

Cerne făina într-un bol, adaugă sarea și zahărul, apoi toarnă laptele și apa în mijloc, adaugă untul moale, sfărâmă și presară deasupra drojdia proaspătă.
Frământă compoziția până când obții un aluat mai moale, dar nelipicios. Transferă aluatul în alt bol uns cu puțin ulei, acoperă-l și lasă-l la dospit la temperatura camerei circa 40 minute, până își dublează volumul.
Răstoarnă aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și porționează-l în 10 bucăți egale. Modelează-le în formă rotundă, acoperă-le și lasă-le la odihnă 15 minute.
Pregătește 2 tăvi de copt și tapetează-le cu hârtie de copt. Pe blatul de lucru, presară un strat subțire de făină .
Fiecare bilă de aluat se aplatizează cu mâinile, și se modelează sub forma unor batoane scurte. Lasă batoanele de aluat modelate la dospit încă 15-20 minute.
Încălzește cuptorul la o temperatură de 200°C. Într-o cratiță, adaugă apă cât aproximativ 4 degete înălțime și las-o la fiert.
Când apa a dat în clocot, adaugă în ea bicarbonatul de sodiu și redu intensitatea focului. Înmoaie în apă fierbinte painicile timp de 20-30 secunde pe fiecare parte, apoi așază-le în tavă tapetată cu hârtie de copt.
Crestează fiecare pâinică pe diagonală, cu o lamă ascuțită, făcând 3 tăieturi, apoi presară sare grunjoasă sau semințe de susan.
Pune pâinicile în cuptorul încins și lasă-le la copt timp de 15-18 minute, până devin brun-aurii.
Scoate pâinicile pe un grilaj sau tavă și lasă-le la răcit.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>